Potrivit unui studiu realizat de Radio-Canada, canadianul mediu bea 152 de litri de cafea pe an. De asemenea, la Café Liégeois, am căutat să aflăm de ce această băutură a stârnit un astfel de entuziasm.

Dincolo de gustul său excepțional, am găsit 8 motive bune pentru a consuma cafea zilnic.

Așa că aveți cupe și gust bun!

 

Cafeaua îți menține creierul sănătos mai mult timp

La Universitatea din Florida, cercetătorii au observat că persoanele în vârstă (peste 65 de ani) care consumă cofeină zilnic au contractat boli degenerative, cum ar fi Alzheimer, în medie cu 3 ani mai târziu decât omologii lor care nu consumă cafea. . Cofeina ar fi o sursă de stimulare a creierului care influențează nu numai memoria, ci și conservarea conexiunilor nervoase.

Cafeaua ca sursă de antioxidanți

Dacă fructele și legumele sunt bogate în această chestiune, cafeaua ar fi totuși cel mai generos aliment în ceea ce privește apărarea organismului.

O barieră eficientă împotriva bolii Parkinson

Potrivit lui Ronald Postuma, responsabil de un studiu pentru a găsi remedii pentru boala Parkinson, consumul de cafea ar permite pacienților să-și controleze mișcările.

Consumul de cafea îmbunătățește performanța atleticăDatorită producției de acizi grași în sânge, cofeina crește performanța atletică, în special în sporturile de anduranță, cum ar fi înotul, ciclismul sau alergarea. Acest lucru se datorează faptului că acizii grași permit mușchilor să se asimileze și apoi să elimine grăsimea mai repede și să le transforme în energie. Sunteți gata să vă depășiți limitele?

Cafeaua este un bun remediu pentru ficatPotrivit lui Arthur L Klatsy, directorul unui studiu privind dezvoltarea cirozei hepatice, consumul de cafea are efecte protectoare împotriva cirozei alcoolice. Deși riscurile de alcool sunt mari, consumul de cafea ar ajuta cel puțin la protejarea ficatului de supraalimentare.

Un excelent antidepresivProbabil datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, cafeaua este un antidepresiv natural. Într-adevăr, consumul său zilnic promovează producția de neurotransmițători precum dopamina sau noradrenalizarea, dând un efect pozitiv energiei tale mentale și morale!

7. Cofeina ca barieră în calea diabetului de tip 2Întotdeauna corelat cu absorbția accelerată a grăsimilor, precum și cu conținutul ridicat de antioxidanți, cafeaua ar reduce în medie cu 50% riscurile de a dezvolta diabet de tip 2 la consumatorii zilnici de cafea (studiu chimic american Societate).8. Cafeaua te face mai inteligent!Datorită stimulării abilităților cognitive (timpul de reacție, atenție, vigilență etc.), cafeaua te face mai eficient și, prin urmare, mai inteligent. Combinat cu un somn bun, vă poate, prin urmare, crește semnificativ abilitățile de gândire și de lucru.